Την τρίτη Τετάρτη του Νοέμβρη γιορτάζουμε και γευόμαστε τη δημοφιλή ποικιλία ερυθρών σταφυλιών Zinfandel.
Το Zinfandel (aka Zin στις ΗΠΑ) θεωρείται αμερικανική ποικιλία, η οποία καλλιεργείται ευρέως στην περιοχή της Καλιφόρνιας. Μετά από μελέτες και συζητήσεις, το «πόθεν έσχες» του Zin αποδεικνύεται πιο περίπλοκο. Με την Καλιφόρνια να αποτελεί την πιο διαδεδομένη «αποικία» , το σημερινό Zinfandel ξεκίνησε από την περιοχή της Δαλματίας στην Κροατία και τις ποικιλίες Crljenak Kaštelanski & Tribidrag, μεταφυτεύτηκε στην Αμερική τον 19ο αιώνα, ενώ είναι γενετικά ταυτόσημο και με την ποικιλία Primitivo της Ιταλίας.
Το γευστικό και αρωματικό προφίλ του είναι εξίσου εντυπωσιακό: πικάντικο, πιπεράτο και φρουτώδες, με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων και μπαχαρικών και με συνήθως αισθητή αλλά όχι υπερβολική οξύτητα, τo Zinfandel καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα πολύπλοκο και ισορροπημένο.
Παρακάτω θα βρεις τις μοναδικές προτάσεις μας:
Γράψου στο newsletter μας για να μαθαίνεις τα νέα μας και τις αποκλειστικές προσφορές.