Η τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στο πιο φρέσκο και χαρούμενο γαλλικό κρασί!
Το Beaujolais Νouveau παράγεται στην περιοχή Βeaujolais (Μποζολέ) στη Βουργουνδία της Γαλλίας αποκλειστικά από την ερυθρή ποικιλία σταφυλιού, Gamay, ενώ ο τρύγος γίνεται με το χέρι. Ο όρος «Nouveau», που σημαίνει «νέο», εξηγείται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κρασί δεν υπόκειται σε παλαίωση ή ωρίμανση, εμφιαλώνεται αμέσως μετά τη ζύμωση, με την όλη διαδικασία από τον τρύγο ως τη φιάλη να έχει διάρκεια περίπου 6-8 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα αυτής της fast track διαδικασίας είναι κρασιά ανάλαφρα και ζωντανά που γοητεύουν με τον φρέσκο και έντονα φρουτώδη χαρακτήρα τους.
Ο «πρώτος οίνος», όπως συχνά χαρακτηρίζεται, έχει συνήθως ρουμπινί κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες, μαλακές τανίνες, δροσιστική οξύτητα και αρώματα φρέσκων κόκκινων φρούτων, μπανάνας και γαρίφαλου. Συνοδεύει άρτια μία ευρεία γκάμα εδεσμάτων και ιδανικά καταναλώνεται μέσα στους πρώτους 6 μήνες της ζωής του, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η φινετσάτη φρεσκάδα του και ο φρουτώδης χαρακτήρας του.
Παρακάτω θα βρείτε τρία εξαιρετικά Beaujolais Νouveau που αναμφίβολα αξίζει να δοκιμάσετε:
Γράψου στο newsletter μας για να μαθαίνεις τα νέα μας και τις αποκλειστικές προσφορές.