Αποκαλύπτοντας τα οφέλη του λευκού κρασιού για την υγεία
Το λευκό κρασί, που συχνά εξυμνείται για την τραγανή και δροσερή του γεύση, δεν είναι απλώς ένας ευχάριστος σύντροφος για ένα καλό γεύμα ή μια χαλαρωτική βραδιά. Πέρα από τις γευστικές του ιδιότητες, το λευκό κρασί έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που το καθιστούν μια αξιόλογη προσθήκη σε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Ένα από τα πιο γνωστά πλεονεκτήματα του λευκού κρασιού είναι οι ιδιότητες που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. Η μέτρια κατανάλωση έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο λευκό κρασί, όπως τα φλαβονοειδή και οι πολυφαινόλες, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ευελιξίας των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της φλεγμονής. Η διαχείριση του βάρους είναι ένας άλλος τομέας όπου το λευκό κρασί μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο. Σε σύγκριση με τις πιο γλυκές ποικιλίες, τα ξηρά λευκά κρασιά έχουν συνήθως λιγότερες θερμίδες. Η απόλαυση ενός ποτηριού λευκού κρασιού με μέτρο μπορεί να είναι μια προσεκτική επιλογή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν χωρίς το πρόσθετο θερμιδικό φορτίο. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο λευκό κρασί μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του αισθήματος κορεσμού, μειώνοντας ενδεχομένως την πιθανότητα υπερκατανάλωσης τροφής κατά τη διάρκεια ενός γεύματος.
Το λευκό κρασί αποτελεί επίσης πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών. Περιέχει ίχνη μετάλλων, όπως κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για διάφορες σωματικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της σωστής λειτουργίας των μυών και των νεύρων. Αν και είναι σημαντικό να μην βασίζεστε στο κρασί ως κύρια πηγή αυτών των θρεπτικών συστατικών, η ενσωμάτωσή του σε μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει στη συνολική διατροφική πρόσληψη.
Τα πιθανά οφέλη του λευκού κρασιού επεκτείνονται πέρα από το σωματικό πεδίο, καθώς έχει συσχετιστεί με την κοινωνική και συναισθηματική ευημερία. Το να μοιραστείτε ένα ποτήρι λευκό κρασί με φίλους ή αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να ενισχύσει τις κοινωνικές σχέσεις και να συμβάλει σε μια χαλαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επιπλέον, η μέτρια κατανάλωση λευκού κρασιού έχει συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους, ενδεχομένως λόγω της ικανότητάς του να προάγει τη χαλάρωση.
Συμπερασματικά, ενώ είναι σημαντικό να προσεγγίζετε την κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο, το λευκό κρασί μπορεί να προσφέρει περισσότερα από μια ευχάριστη γεύση. Από την υγεία της καρδιάς έως το well-being, τα οφέλη του λευκού κρασιού το καθιστούν μια ευχάριστη και ενδεχομένως συνειδητή για την υγεία επιλογή, όταν απολαμβάνεται με υπευθυνότητα.
Παρακάτω σας προτείνουμε πέντε ετικέτες λευκού κρασιού από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα:
Από το πρωτοπόρο κτήμα Κώστα Λαζαρίδη στη Δράμα που έδειξε το δρόμο για την επιτυχία των διεθνών ποικιλιών έχουμε ένα εξαιρετικό Chardonnay που τονίζει την φρεσκάδα και την αρωματική διάσταση που μπορεί να δώσει η ποικιλία χωρίς καθόλου προσμίξεις αρωμάτων βαρελιού.
Μοσχολέμονο αλλά και αρώματα ανανά στη μύτη ενώ στο στόμα είναι στρογγυλό και φρουτώδες. Ιδιαίτερα ευέλικτο με το φαγητό. Εξαιρετικό με σαλάτες, μικρά ψάρια, ζυμαρικά, πουλερικά αλλά και κίτρινα τυριά.
Τα σταφύλια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του Hunter Valley Chardonnay προέρχονται από διαφορετικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή του Pokolbin. Σε κάθε μια από αυτές τις τοποθεσίες το μικροκλίμα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο με αποτέλεσμα να δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα στο blend. Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών, ξεκινάει η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και αφού ολοκληρωθεί, το κρασί μεταφέρεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πρώτης και δεύτερης χρήσης όπου ωριμάζει για 5 μήνες πριν από την εμφιάλωση. Το Hunter Valley Chardonnay μπορεί να συνδιαστεί με πολλές διαφορετικές γεύσεις. Στη μύτη έχουμε έντονα αρώματα εσπεριδοειδών , λευκών πυρηνόκαρπων φρούτων και μπαχαρικών και στο στόμα είναι γευστικό, έντονα φρουτώδες με γεμάτο σώμα.
Το Cloudy Bay ιδρύθηκε το 1985 στην Wairrau Valley του Marlborough της Νέας Ζηλανδίας και αποτελεί ένα από τους σπουδαιότερους παραγωγούς της χώρας. Με έμφαση στην ανάδειξη του φρουτώδη χαρακτήρα των ποικιλιών και την δημιουργία ενός ιδιαίτερου και αναγνωρίσιμου στυλ, τα κρασιά εξάγονται σε περισσότερες από 35 χώρες.
Ξεκάθαρα αρώματα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων φρούτων με διακριτικές νότες ξηρών καρπών και βανίλιας από την ζύμωση και την ωρίμαση για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια.
Πληθωρικό στο στόμα με αναζωογονητική οξύτητα και λιπαρό ισορροπημένο τελείωμα. Εντυπωσιακό τώρα αλλά μπορεί να εξελιχθεί για 4-5 χρόνια αναπτύσσοντας μελένιο χαρακτήρα.
Κρασιά ιδιαίτερα φινετσάτα και ισορροπημένα εκφράζοντας νότες εσπεριδοειδών και λευκών λουλουδιών κατά τη διάρκεια της νεότητας τους ανάλογα πάντα τις σοδειές.
100% Chardonnay από τους αμπελώνες του Montmain που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Serein με εξαιρετικό προσανατολισμό και αργιλώδες έδαφος.
Μακρά ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Οινοποίηση και ωρίμαση 12 μήνες τουλάχιστον σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Συνδυασμός ώριμων και ζαχαρωτών αλλά και πιο φρέσκων γεύσεων με νότες από αρώματα λουλουδιών, ξηρών καρπών καθώς λεμόνι και μήλο.
Η Kyanos Wines ιδρύθηκε το 2021 από τον Μιχάλη Κούλογλου, Χημικό – Οινολόγο – Οινοπαραγωγό.
Το ORYCTON παράγεται εξ’ ολοκλήρου από πρόρωγο Ασύρτικου Σαντορίνης, μιας ποικιλίας υψηλής δυναμικής που κυριαρχεί στα ηφαιστειογενή εδάφη του νησιού στις περιοχές Ακρωτήρι, Πύργο και Μεγαλοχώρι Σαντορίνης.
Τα σταφύλια συλλέγονται από επιλεγμένα αυτόριζα αιωνόβια αμπελοτόπια και στη συνέχεια οινοποιούνται με αμέριστη φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια. Το κρασί ωριμάζει, μετέπειτα, για 12 μήνες πάνω στις οινολάσπες του με εντατικό batonnage.
Το εκλεκτό αποτέλεσμα αυτής της μικροοινοποίησης εμφιαλώνεται σε 2.800 μοναδικές φιάλες.
Δείτε ακόμα
Καλάθι
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Σύνολο0,00 €
Έξοδα μεταφοράς υπολογίζονται στην ολοκλήρωση αγοράς