Σίγουρα δε πρόκειται για τη μοναδική μέρα που το μεγαλύτερο ποσοστό της χώρας καταναλώνει κρέας αλλά είναι ίσως η μόνη μέρα που ακόμα και η ατμόσφαιρα σου ανοίγει την όρεξη!
Ψησταριές, κάρβουνα και φωτιά σε πρώτο πλάνο. Κόκκινα αλλά και λευκά κρέατα προετοιμάζονται πυρετωδώς. Κόκκινα αλλά και λευκά κρασιά λαμβάνουν θέση στο τραπέζι και είναι έτοιμα για νέες γευστικές εμπειρίες!
Εμείς προτείνουμε τα κρασιά (και όχι μόνο) και αφήνουμε πάνω σας τα εδέσματα αλλά φυσικά και τη καλή παρέα.
Μια εκπληκτικής σύλληψης Νεμέα από τον Γιώργο Σκούρα που “παίζει” με τα όρια της ποικιλίας. Σε υψόμετρο 1040m στην Ορεινή Κορινθία και από χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το Αγιωργίτικο δείχνει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, περισσότερο αυστηρό, με “άγρια” δύναμη και βάθος φρούτου. Υπάρχουν χρονιές όπως το 2004 που η Grande Cuvee κυκλοφορεί στην αγορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία.
Ωρίμαση για 12 μήνες σε 100% καινούρια γαλλικά βαρέλια και 6 μήνες στην φιάλη.
Κόκκινα φρούτα, βύσσινο, κεράσι, μεσογειακά βότανα, πιπεράτος χαρακτήρας, καπνός και ορυκτότητα.
Μέτριο σώμα, φίνες -στιβαρές – τανίνες, ζωηρή οξύτητα και μακρά επίγευση γεμάτη φρεσκάδα.
Απολαύστε το με γιουβέτσι, η γουρουνόπουλο σούβλας.
Κλασικός παραγωγός της Νάουσας που βρίσκεται στον οικισμό της Στράντζας και παράγει πολύ καλής ποιότητας, παραδοσιακά στο στυλ, Ξινόμαυρα.
Η Ναουσσαία παράγεται από αμπελώνες που βρίσκονται στην περιοχή της Ράμνιστας.
Κλασική Νάουσα με καλή δομή και δυνατότητες παλαίωσης. Αποξηραμένα φρούτα και ντομάτα, με νύξεις γλυκών μπαχαρικών, ήπια τανικό στο στόμα με υψηλή οξύτητα και καλή διάρκεια.
Δοκιμάστε με αρνάκι στη γάστρα ή ωραία κρέατα στη σχάρα.
Τα αδέλφια Θάνος και Λουίζα Ντούγκου δημιουργούν μια Ραψάνη πρότυπο, με σεβασμό στο περιβάλλον, δουλεύοντας τη γη και φροντίζοντας τα κλήματα με τις αρχές της βιολογικής καλλιέργειας.
Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό, όπως άλλωστε το ορίζουν τα πρότυπα της ΠΟΠ Ραψάνη.
Ωριμασμένο σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο και άλλον έναν χρόνο στη φιάλη.
Πολύπλοκο μπουκέτο με νύξεις κέδρου και καπνού που πλαισιώνουν το απολαυστικό κόκκινο φρούτο. Κομψό άγγιγμα, σφιχτές τανίνες και ωραία φρεσκάδα.
Μεταγγίστε το πρωτού το απολαύσετε.
Ένα σπουδαίο ελληνικό Cabernet Sauvignon το οποίο ιδανικά θα έπρεπε να μείνει στο κελάρι μια δεκαετία πριν ανοιχθεί ξεδιπλώνοντας τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Αν η ετικέτα έγραφε Bordeaux ή Napa Valley θα πούλαγε στην τριπλάσια τιμή.
Μαύρα φρούτα, ευκάλυπτος και δέρμα συνθέτουν το “κλειστό” λόγω νεότητας αρωματικό προφίλ.
Πληθωρικό στόμα με φρέσκια οξύτητα και σφιχτές- υπέροχης όμως υφής- τανίνες, που υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις τα επόμενα 5-10 χρόνια.
Tο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται στο premium κομμάτι της αγοράς της Γερμανίας.
Συνδυάστε το με μια σπαλομπριζόλα στη σχάρα, το πολύ μέτρια ψημένη.
Πέρα από το Ξινόμαυρο, το κτήμα Χρυσοχόοου πειραματίζεται με ένα 100% Syrah από την περιοχή της Στράντζας στις πλαγιές του Βερμίου, δίνοντας ένα μαλακό, πληθωρικό κρασί με όγκο και όμορφο τελείωμα.
Όμορφες νότες βαρελιού, γλυκά μπαχαρικά και αρώματα αποξηραμένων και ώριμων φρούτων.
Θα ταιριάξει αρμονικά με ψητά κρέατα ή κατσαρόλας με πικάντικες σάλτσες.
O Πυρίτης προέρχεται από τρία εξαιρετικά αμπελοτόπια με γέρικα κλήματα Ασύρτικου που μπορούν να ξεπερνάνε τα 120 χρόνια ηλικίας. Τα δύο βρίσκονται στον Πύργο και το ένα στο Μεγαλοχώρι, δύο περιοχές που φημίζονται για την εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών.
Κλασσική λευκή οινοποίηση σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες με αποκλειστικά ουδέτερες ζύμες για τη διατήρηση του ποικιλιακού χαρακτήρα. Οινοποίηση με τις ελάχιστες δυνατές παρεμβάσεις για να εκφραστεί ο χαρακτήρας των αμπελοτοπιών. Με την ολοκλήρωση της ζύμωσης τα κρασιά ωρίμασαν πάνω σε ολόκληρες τις οινολάσπες τους με συχνές αναδεύσεις για συνολικά δέκα μήνες.
Μύτη ευγενική γεμάτη ορυκτότητα και τη χαρακτηριστική, για τα Ασύρτικα της Σαντορίνης, τσακμακόπετρα. Νότες από ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα και τάρτα εσπεριδοειδών. Στόμα πλούσιο, πληθωρικό με φινέτσα και ισορροπημένη οξύτητα. Επίγευση μακρά με αλμύρα και ορυκτότητα.
Δυνατότητα παλαίωσης για τουλάχιστον μία δεκαετία.
Συνιστάται μετάγγιση σε καράφα για να αναπνεύσει και να ανοίξει το κρασί προκειμένου να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα του.
Πίνεται στους 11-13°C και αποτελεί τέλειο συνδυασμός με λιπαρό ψάρι, ή καρπάτσο σολωμού. Εναλλακτικά δοκιμάστε το με αρνάκι φρικασέ ενώ επίσης δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με λευκό κρέας όπως γαλοπούλα γεμιστή και ζυμαρικά ή ριζότο οστρακοειδών.
Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας. Αποστάζεται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες και ωριμάζει για 5 χρόνια σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχει παλαιώσει σαντορινιό γλυκό κρασί Vinsanto και ερυθροί οίνοι.
Το αποτέλεσμα είναι ένα απόσταγμα σύνθετο και ισορροπημένο.
Μελωμένα ποικιλιακά αρώματα, όπως αποξηραμένα φρούτα, φλούδες περγαμόντου, βανίλια, σοκολάτα και μοσχοκάρυδο.
Μαλακό στο στόμα με απαλό τελείωμα και φινετσάτη αρωματική επίγευση.
Για να απολαύσετε το δυναμικό, πολύπλοκο χαρακτήρα του καταναλώστε το μόνο του ή με την προσθήκη λίγου πάγου.
Στην OAK Cava θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από κρασιά που ταιριάζουν απόλυτα στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης κι όχι μόνο!
Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Χριστουγεννιάτικος Καταλογος
2024
Κάντε αναζήτηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα για προϊόντα, άρθρα, προσφορές κ.α.