Χειμωνιάτικος καιρός, cozy ατμόσφαιρα και γιορτινό κλίμα: τρίπτυχο που επιτάσσει να απολαύσουμε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να δώσεις ένα twist απόλαυσης, δημιουργικότητας και πολυτέλειας στα βράδια σου δοκιμάζοντας αχνιστά, πεντανόστιμα και αρωματικά premium-based cocktails;
Τα 2+1 premium ζεστά cocktails που σου προτείνουμε είναι εύκολα, πρωτότυπα και λαχταριστά:
𝐻𝒪𝒯 𝒮𝐼𝒫
Bold whisky-based cocktail, με πικάντικο χαρακτήρα, ισορροπημένη οξύτητα και φρουτώδη pop-up στοιχεία.
Υλικά
- 50ml premium Whiskey/Whisky
- 30ml fig liqueur
- 10ml supasawa
- 10ml ginger syrup
Εκτέλεση
- Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα σκεύος για βράσιμο και τα ψήνεις σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Αραιώνεις με ~10ml χλιαρό νερό (για σένα που το θέλεις πιο ελαφρύ).
- Σερβίρεις σε χαμηλή κούπα ή ποτήρι cognac με μία φέτα αποξηραμένο μήλο.
Cellar’s Choice
𝒲𝐼𝒩𝒯𝐸𝑅 𝒥𝒰𝒩𝐼𝒫𝐸𝑅
Robust gin-based cocktail, με γλυκόξινο προφίλ και έντονη αλλά ισορροπημένη οξύτητα.
Yλικά
- 50ml Gin (κατά προτίμηση London Dry)
- 20ml passion fruit puree
- 1 φακελάκι red fruits tea
- 20ml στυμμένο λεμόνι
Εκτέλεση
- Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα σκεύος για βράσιμο και τα ψήνεις σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Στο τελευταίο λεπτό προσθέτεις το φακελάκι τσαγιού. Το αφήνεις για 2-3 λεπτά και μετά το αφαιρείς.
- Σερβίρεις σε κούπα τσαγιού και γαρνίρεις με 1 φλούδα λεμόνι και λίγα red berries.
Cellar’s Choice
𝐹𝐼𝑅𝐸𝒮𝐼𝒟𝐸 𝑅𝒰𝑀
Punchy rum-based cocktail, με φίνα φρουτώδη γεύση από μήλο και εσπεριδοειδή, γλυκά αρώματα και συγκρατημένη οξύτητα.
Υλικά
- 50ml Rum
- 15ml Italicus liqueur
- 20ml apple pie syrup
- 10ml supasawa
- 3-4 φέτες αποξηραμένο πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα σκεύος για βράσιμο και τα ψήνεις σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
- Σερβίρεις σε ποτήρι cognac ή whisky μαζί με το αποξηραμένο πορτοκάλι που έχεις βράσει.