Ο Masataka Taketsuru, έπειτα από σπουδές στην Σκωτία το 1918, όπου γνώρισε, αγάπησε και μαγεύτηκε από το whisky, επιστρέφει στην Ιαπωνία το 1920 με μοναδικό στόχο να φτιάξει Ιαπωνέζικο ουίσκι. Το 1934 ιδρύει το αποστακτήριο Nikka στην πόλη Yoichi, Hokkaido (λόγω ομοιοτήτων με τις πόλεις της Σκωτίας) και το 1940 κυκλοφορεί το πρώτο ουίσκι. Θεωρείται ο «πατέρας» του Ιαπωνέζικου ουίσκι και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ουίσκι στην Ιαπωνία.
Malt και grain ουίσκι παντρεύονται και παλαιώνουν ξανά, δημιουργώντας ένα πολύπλοκο κα αρμονικό χαρμάνι διαφορετικών αποσταγμάτων. Το Nikka from the barrel, εμφιαλώνεται κατευθείαν από το βαρέλι (χωρίς να αραιωθεί με νερό) με τελικό αλκοολικό τίτλο στα 51,4%.
Μοναδικό στο είδος του, με έντονα μπαχαρικά, εσπεριδοειδή και νότες βανίλιας. Εξαιρετική ισορροπία, γλυκό άρωμα και μακρά ξηροκαρπάτη επίγευση.
Προσθέστε λίγες σταγόνες μεταλλικού νερού και το αποτέλεσμα θα σας απογειώσει.
Διαθέσιμο!
Οι τιμές ισχύουν μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες και όχι για αγορές από φυσικά καταστήματα.
Oι φωτογραφίες που απεικονίζονται καθώς και οι χρονιές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά.
Διαθέσιμο!
Χριστουγεννιάτικος Καταλογος
2024