Το χωριό Vougeot βρίσκεται στο κέντρο της Côte de Nuits και πλαισιώνεται στα βόρεια από το Chambolle Musigny και στα νότια από το Flagey Echezeaux και το Vosne Romanée. Ο αμπελώνας των 50 εκταρίων έχει ανατολικό προσανατολισμό. Η γεωλογική σύνθεση κυμαίνεται από ασβεστολιθική πετρώδη άργιλο, στα ψηλότερα σημεία της πλαγιάς, έως υγρό, συμπαγές έδαφος πλουσιότερο σε χούμο και με λιγότερες πέτρες στις χαμηλότερες πλαγιές.
Ο Maison Louis Jadot είναι ο δεύτερος ιδιοκτήτης του αμπελώνα Clos Vougeot με λίγο περισσότερα από 2 εκτάρια.
Τα ξεραμένα σταφύλια ζυμώνουν σε δεξαμενές επί 3 έως 4 εβδομάδες. Η παλαίωση πραγματοποιείται σε δρύινα βαρέλια που παράγονται από το βαρελοποιείο Cadus κατά τη διάρκεια 18 μηνών.
Ταιριάζει καλά με ψητό κόκκινο τόνο, ψητό σολομό, μοσχάρι τατάκι, τερίνες, (κουνέλι, χοίρος), μουσακά, συκώτι μοσχαριού, fondue bourguignonne, μπριζόλα ταρτάρ, ψητό μοσχάρι, σαλάτα με στήθος πάπιας, ψητή φραγκόκοτα, σκληρά τυριά.
Μη Διαθέσιμο
Οι τιμές ισχύουν μόνο για ηλεκτρονικές παραγγελίες και όχι για αγορές από φυσικά καταστήματα.
Oι φωτογραφίες που απεικονίζονται καθώς και οι χρονιές που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να λειτουργήσουν δεσμευτικά.
Μη Διαθέσιμο
Χριστουγεννιάτικος Καταλογος
2024